Pollinering er viktig for miljøet og matproduksjon

Vår hisstorie

Siden 2018

Jeg, Mads Hus, startet som birøkter i 2018 den første sesongen begynte med to kuber. Etter den gang har biestyrken gått litt opp og ned. I 2022 innvintret jeg 7 bikuber. 

Logoen, og maskoten til Husbia er tegnet av Vincent Deporter, som jeg ble kjent med gjennom Raptus, tegneseriefestivalen i Bergen. Vincent er kjent fra flere tegneserier, som SpongeBob, Archie og Scooby-Doo.

Høsten 2022 overtok Husbia sjokoladeproduksjonen til Paul Evers. Evers er en Belgisk Chocolatier, som var inspirert av det ville, våte klimaet her på vestlandet. I sin sjokoladeproduksjon. Evers har i alle år fulgt de samme prinsippene, som Husbia. Det skal, så sant det er mulig bli brukt lokale råvarer. Vi er stolt over å bli utvalgt som hans etterfølger.

Vi har store serier med ren kvalitetssjokolade. Men også håndlaget sjokolade for alle festlige anledninger. Her kan kunden selv smake til sjokoladen, vi lager den etter dine ønsker og behov. Vi har hatt serier med norsk havsalt, tang og tare. Høstet rett utenfor bryggekanten, i Vestland fylke. Vårt hovedprodukt er 70% mørk sjokolade, rein kvalitet på 6 gram.

 

Om du kjøper honning frå Husbia, Så sørger du for pollinering av Vestland. Vi har planer om å lage et fond, som vil støtte pollinering, og forsking rundt dette temaet. Men denne er ikke helt på plass. 

Kjerneverdier

Vårt firma ble etablert for å sørge for god pollinering av vår hage. Dette var et virksomt trekk. Våre trær hadde en sterk vekst i produksjon av frukt og bær. Det var fantastisk å se.
I vår nettbutikk skal bare Norsk kvalitetshonning av god kvalitet selges. Vi selger vår egen honning, men vi vil i fremtiden også selge andre birøktere sitt gull.

Birøkten i Norge

Det var rundt 2013, at det var dårlig vær og vanskelig å drive birøkt her i landet. Den tiden var det mange birøktere, som sluttet med sin røkt. Honningproduksjonen gikk ned, det var umulig å få overskudd på arbeidet, som ble lagt ned.
I dag har det snudd litt, i dag er det stort tilsig av birøktere, og verden ser litt lysere ut for biene.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Designer